Красива, густа борода – це гордість кожного чоловіка, особливо у сьогоднішньому відрізку часу, коли бути «бородатим» означає бути у тренді. Давним-давно чоловіки носили бороду, не через данину моди, а через те, що вона захищала їхню шкіру від несприятливих погодних умов: вітру, сонця та холоду. У суворі часи давнини – це було досить практично.

Відростити бороду одночасно легко і просто. Однією з основних складнощів, з якими стикається будь-який чоловік, який задумав відрощувати бороду – це формування гарної форми, її підтримка та догляд за бородою в цілому. При відрощуванні бороди слід купити бритву для гоління, яка дозволить сформувати красиву і акуратну форму методом видалення непотрібного волосся. Також слід пам'ятати, що, відрощуючи бороду, Ви пройдете через кілька етапів, перш ніж вона стане такою довгою, як Вам хотілося б.

Перші кроки при відрощуванні бороди

Спочатку слід запастися терпінням і відкласти подалі бритву. Молода, двотижнева борода викликатиме дискомфорт, у вигляді сверблячки на шкірі, але це триватиме недовго. Поступово після цього етапу можна починати формувати форму. У цій справі допоможуть машинки для стрижки волосся Україна. Машинкою можна окантувати шию, пройтися контуром щік, бакенбардів і лінії вусів над верхньою губою. Крім машинки можна використовувати небезпечну бритву чи ножиці. Небезпечна бритва начисто прибере непотрібне волосся і зробить форму ідеально чіткою. Ножиці допоможуть укоротити деякі волоски, вирівняти довжину, особливо зручно ними користуватися в зоні вусів.

Догляд за довгою бородою

Після періоду 3 місяців і більше догляду за бородою можуть підключатися додаткові кошти. Наприклад, для миття можна використовувати м'які шампуні, а для догляду за волосками спеціальна олія та віск. Також після миття доречно сушити бороду феном, щоб надати їй більшого вигляду. Для прискореного росту можна додатково масажувати бороду з вітамінними маслами та емульсіями. Якщо Ви вже маєте досить довгу бороду, то купіть собі дерев'яний гребінець для розчісування.

Сьогодні випускають спеціальні зручні гребені мініатюрної форми, якими зручно розчісувати та пригладжувати бороду. Така процедура допомагає також розподіляти рівномірно корисні речовини від коріння до кінчиків волосся. Всі перераховані вище способи, безумовно, допоможуть відростити Вам красиву бороду і зберігати її в охайному вигляді. Проте, довжина та густота самої бороди безпосередньо залежить від генетичних факторів, рівня тестостерону та іншого.

Якщо Ви віддаєте перевагу без бороди, то містити шкіру ідеально гладкою без рослинності допоможуть деякі техніки правильного гоління.

Як правильно голитися класичним верстатом

Для того щоб шкіра була ідеально гладкою і без подразнень Вам знадобляться чоловічі бритви купити, які можна в магазині СтилістБар. Сучасні верстати бувають різні: одноразові чи багаторазові. При цьому найбільш ефективними вважаються багаторазові верстати з декількома лезами: від 3 – 5 ти. Гоління обличчя - це ціле мистецтво, де можна застосовувати не тільки особистий верстат, але й змінні леза купити їх необхідно разом з ручною бритвою. Першим етапом вологого гоління верстатом йде ретельне зволоження шкіри, особливо добре, коли шкіра злегка розпарена після прийняття душу або гарячої ванни.

При вмиванні слід застосувати засіб для очищення шкіри, який зніме бруд та жир. Потім слід нанести на обличчя якісну піну для гоління, гель або спеціальну емульсію. Завдяки таким засобам, гоління буде гладким, без роздратування, волоски будуть більш м'які та податливі для гоління. При цьому мінімізується шанс порізів та подразнення.

Важливо також знати, де купити лезо і якої якості та гостроти воно буде. Намагайтеся вибирати перевірені бренди високої якості та не заощаджуйте. Можна купити леза дешево, але це зрештою призведе до того, що після гоління виникатимуть подразнення на шкірі та порізи, гоління буде не таким легким і плавним, а також не таким ідеально чистим. При голінні ведіть бритву гладко і плавно без ривків уздовж і проти росту волосся. Такий підхід дозволить зробити процес ефективнішим.

Спочатку ведіть бритву проти волосся потім наприкінці вздовж. Після гоління змийте піну, промийте обличчя прохолодною водою і промокніть шкіру серветкою. На додачу можна нанести бальзам після гоління, який зволожить та заспокоїть шкіру. Чутливу шкіру можна обробити антибактеріальним бальзамом.

Інші методи гладкого гоління

Крім класичного одноразового верстата існують інші способи та аксесуари, наприклад небезпечна бритва. Процес гоління небезпечною бритвою не можна назвати легким, але якщо навчиться, то вже не захочеться використовувати дешеву, одноразову бритву або машинку для гоління, хоча і з машинкою можна поєднувати бритву, удосконалюючи форму і контури бороди, вусів або стрижки.

Для початку слід добре обробити зону гоління милом для гоління, збитим у густу піну спеціальним помазком. Далі шкіру слід злегка натягнути і тримати клинок під кутом 30 градусів. Спочатку бритва повинна ковзати у напрямку зростання волосся, потім проти. Не можна вести бритву надто плоско. Більше просунутим інструментом можна виділити електробритву. Існують два основні різновиди: роторна та сіточна. Метод роботи роторної бритви полягає в наявності пластинчастих лез, що швидко обертаються, які розміщені на рухомих головках. Пізніший різновид - сіточна бритва прибирає волоски ножами, які обертаються, при цьому вона вібрує і має захисну сіточку. Яка з них краща?

Роторна бритва створює більш чисте, ретельне гоління, за рахунок свого конструктиву, але при невмілому використанні такою електробритвою можна порізатися. Хоча сучасні електробритви роторного типу розробляють спеціальну конструкцію, яка повторює контури обличчя, що робить її безпечною. Безпечніша, у цьому плані вважається сітчаста електробритва. Завдяки тому, що в ній ножі відокремлені дрібнокомірчастою сіточкою, ризику порізів не існує. Але й має деякі недоліки. Так звана «чистота» гоління у неї гірша, ніж у роторної. Ще одним мінусом у такої бритви можна виявити, що волоски, які вона поголила, подрібнюються в пил, осідаючи на всьому. Якщо гоління виробляється вологим методом, неякісні моделі електробритв сітчастого типу можуть в'язнути в піні, замість того, щоб збривати волоски.

Дизайнерська щетина або триденна щетина

Дуже популярний вид «легкої небритості» пояснюється зручністю. Це середній варіант між гладким голінням та довгою бородою. Його обирають багато чоловіків, оскільки це виглядає стильно, брутально та сексуально. Здавалося б, що для формування такої щетини не потрібні жодні інструменти, росте сама по собі крапка. Але це дуже хибна думка, адже для підтримки короткої щетини, просто необхідна машинка для стрижки волосся професійна, купити яку можна в магазині Стілістбар. Машинка або триммер дозволить тримати щетину під контролем, не ставати їй занадто довгою і переходити в бороду, навіть волоски будуть рівномірними і акуратними.

 

Як доглядати триденну щетину?

 

Для початку слід відвідати магазин машинок для стрижки волосся та обрати
актуальну модель, наприклад, триммер з різними насадками. Зазвичай стрижка бороди відбувається 4-5 день. Процес слід проводити у напрямку проти зростання волосся. Перевагами щетини можна відзначити уникнення щоденного гоління. Особливо вона ідеально підходить людям із чутливою шкірою обличчя. До того ж такий стиль прийнятний для офісного дрес-коду, де не вітається бородатий лук.

Завдяки рослинності на обличчі або навпаки повній або частковій відсутності, можна формувати свій унікальний і неповторний стиль. Борода, як і повна відсутність, може змінити зовнішність до невпізнанності. Підтримка бороди, стрижка та саме гоління займають деякий час. Зручно та швидко, у цій справі Вам допоможе машинка для стрижки купити в Україні, її легко у магазині Сілістбар. Загалом такий інструмент дуже вигідно мати вдома, особливо з різними насадками. Завдяки машинці Ви зможете стригти волосся та доглядати за бородою одночасно. Можна сказати, що цей інструмент заощадить Вам кошти, адже машинка для стрижки недорого прибере зайву рослинність на обличчі та голові.